Ingrediënten
- 1 glutenvrije taartbodem
- 250 g champignons (voor de liefhebbers)
- 2 broccoli
- 400 ml amandelroom
- Provençaalse kruiden
- arrowroot (genoeg om een dikke saus te verkrijgen: + 2 niet-volle lepels)
- 3 el edelgistvlokken
- sap van 1/2 citroen (eventueel)
- peper en zout
Bereiding
- Stoom de broccoli tot hij beetgaar is.
- De champignons mogen even bakken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de saus door de amandelroom, Provençaalse kruiden, arrowroot, (citroensap), gistvlokken, in een kookpot op te warmen en een minuutje te laten koken terwijl je roert. De saus wordt steviger.
- Meng de groenten met de saus en voel ondertussen of de hoeveelheid overeenkomt. (niet te veel maar ook niet te weinig broccoli in verhouding met de saus)
- Plet de mengeling rustig met je klopper en giet het dan in de taartbodem.
- Het heeft + 30 minuten nodig in de oven; wanneer de onderkant er ook goudbruin uitziet, is het klaar!
- Hij wordt het stevigst als je hem laat afkoelen maar direct uit de oven is het lekkerst!
- Laat het smaken!