Ingrediënten

  • 1 glutenvrije taartbodem
  • 250 g champignons (voor de liefhebbers)
  • 2 broccoli
  • 400 ml amandelroom
  • Provençaalse kruiden
  • arrowroot (genoeg om een dikke saus te verkrijgen: + 2 niet-volle lepels)
  • 3 el edelgistvlokken
  • sap van 1/2 citroen (eventueel)
  • peper en zout

Bereiding

  1. Stoom de broccoli tot hij beetgaar is.
  2. De champignons mogen even bakken.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Maak de saus door de amandelroom, Provençaalse kruiden, arrowroot, (citroensap), gistvlokken, in een kookpot op te warmen en een minuutje te laten koken terwijl je roert. De saus wordt steviger.
  5. Meng de groenten met de saus en voel ondertussen of de hoeveelheid overeenkomt. (niet te veel maar ook niet te weinig broccoli in verhouding met de saus)
  6. Plet de mengeling rustig met je klopper en giet het dan in de taartbodem.
  7. Het heeft + 30 minuten nodig in de oven; wanneer de onderkant er ook goudbruin uitziet, is het klaar!
  8. Hij wordt het stevigst als je hem laat afkoelen maar direct uit de oven is het lekkerst!
  9. Laat het smaken!