Crumble met appel en mango  – 4 personen

Volledige tijd:

Minder dan 45 min.

Ingrediënten:

  • 150 g mangoblokjes (kan ook diepvries)
  • 3 appelen
  • 50g kokosolie / 75 g koude boter
  • 75 g amandelnoten of/en walnoten of/en …
  • 50 g hazelnoten
  • 75 g glutenvrije bloem / bv kastanjemeel (past goed bij noten)
  • 50 g vloeibare honing (Ik doe het zonder)

Voorbereiding(5 min.)

– Snij de ongeschilde appelen in blokjes.

– Hak de hazel- en amandelnoten fijn met een mixer of grof.

– Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding:  (max. 10 min. + ± 30 min. in de oven)

  1. Verdeel de appelblokjes en de mangoblokjes over een ovenschaal.
  2. Maak de crumble:
    Keuze 1: Zet een kom met de kokosolie in de oven. Meng dan de gesmolten olie met de bloem, de gehakte noten.
    Keuze 2: Meng dan de koude olie met de bloem, de gehakte noten. Wrijf tussen je vingers tot een grof kruimeldeeg.
    Beide geven een goed resultaat.  Ik verkies de makkelijkste optie, nr 1. 🙂
  3. Bedek de appel- en mangoblokjes met de crumble en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven tot de crumble goudbruin kleurt.

Afwerking:

Serveer lauw, eventueel met de honing.

Smakelijk!

Tip

Dit recept is glutenvrij.

Als je hier niet zo bekend mee bent, kijk je op de achterkant van elke verpakking.  Er staat steeds in vette letters op of er gluten, tarwe en daarna sporen van gluten kunnen aanwezig zijn.  Afhankelijk van de gevoeligheid: goed opletten!

Extra

Zelf weeg ik hier niks meer bij af en doe ik het puur op het gevoel. 
Bij de kokosolie kan het wel handig zijn om in de buurt te blijven van 50g 🙂
Kijk zelf een beetje dat de verhouding blijft kloppen maar heel erg nauw komt het niet.