Hallo,

Ik deel je graag mijn verhaal.

Ik ben Charlotte.
Ik heb mezelf altijd anders gevoeld. Ik begreep niet waarom maar ik merkte als kind al dat ik gevoeliger was dan anderen, ook dat ik zaken serieuzer nam, geen risico’s wilde nemen (want waarom zou je dát nu doen?) en dat ik een grote verantwoordelijkheid voelde om alles juist te doen, …

Hierdoor voelde ik me vaak degene die “altijd moeilijk moest doen” en “niet gewoon kon doen wat iedereen doet”,.. Als gevolg vond ik het moeilijk om mijn plaats in te nemen, hulp te vragen en negeerde ik keer op keer mijn grenzen.

Tot ik in de rolstoel zat.

Ik had graag volledige controle over mijn leven. Ik ben namelijk behoorlijk perfectionistisch. Daarom vond ik het ontzettend lastig om sinds mijn zeer jonge jaren te worstelen met chronische pijn. Hoe ik daar als perfectionist mee kon omgaan, bleef ik me afvragen.

Nog vóór mijn eerste dochter geboren was, wilde ik een perfecte moeder zijn én een perfecte werknemer.  Daar bovenop wou ik ook een perfecte vrouw, vriendin, dochter, zus, … zijn. Hier ging ik zwaar over mijn grenzen..

Op een dag zakte ik, als jonge vrouw van 27, door mijn knieën. Ik heb nooit geleerd om naar mijn lichaam te luisteren. Hierdoor bleef ik tóch nog doorgaan tot ik, noodgedwongen, in een rolstoel zat.

Een zware periode van loslaten.

Zelfs in de rolstoel bleef ik zo lang mogelijk mijn plan trekken. Ik wilde de zorg van mijn dochter niet uit handen geven en voelde me een slachtoffer.

Dit moest anders. Ik zocht hulp. Want ik wou niet langer toekijken hoe mijn eigen leven geleid werd. Ik was de controle volledig kwijt omdat ik mijn leven uit handen had gegeven en daar wilde ik écht iets aan doen.

Dankzij de hulp die ik kreeg, leerde ik anders naar mijn leven kijken.
Ik leerde ook beter naar mijn lichaam luisteren. Ik zocht naar een manier van leven die beter bij me paste. Een bewustere levensstijl die anders is dan de gemiddelde mens. Hierdoor trok ik ook mensen aan die matchen met mijn nieuwe energie.

Het was een proces van vallen en opstaan. Elke dag leer ik nog bij en ondertussen blijf ik ook aan mezelf werken.

En ik leerde afgelopen jaren over kindspiegeling, algemene spiegeling, zelfinzicht, mijn eigen fakkel vasthouden (en dus de verantwoordelijkheid nemen voor mijn leven), de wet van aantrekking, de kracht van woorden, dat we meer zijn dan enkel een fysiek lichaam.

Dat we energie zijn. En het dus heel belangrijk is dat we bewust omgaan met energie. (lees meer onder de foto)

Door tijd te maken voor mezelf, me te omringen met bewuste, positieve mensen en door zorgvuldig te kiezen waar ik mijn energie aan besteed, veranderde mijn leven totaal.

Deze zware periode in mijn leven heeft me heel veel geleerd. Nu durf ik meer te kiezen voor mezelf, ook als dit tegen de stroom ingaat.

Nu herinner ik mezelf er regelmatig aan om mezelf OP te bouwen door mezelf te leren om te vertrouwen op mezelf, mezelf te leren dat ik het wél waard ben om mijn grenzen te respecteren, om naar mijn gevoel te luisteren, … En een mooi leven te hebben..

Mijn leven is completer nu. En dat wens ik iedereen toe. 🙂

Jij kan dit ook!

Met mijn persoonlijke ervaringen en kennis wil ik je heel graag helpen om te ontdekken wat jij nodig hebt om bij jezelf te blijven. Op die manier kan jij ook de regie pakken over jouw leven en oprecht genieten.

Klik nu hier als je jezelf ook een bewuster leven gunt!