‘t Is een kwestie van suiker…

 

Wie mij al een tijdje Volgt, weet dat ik, op z’n zachts gezegd, geen voorstander ben van suiker. 😉  En al zeker niet om het aan onze kinderen te geven.

Wie mij al een tijdje Kent, weet dat ik niet blijf onthouden welke gevolgen hieraan hangen en hoe dat weer juist chemisch in elkaar zit.  Ik onthoud liever wat ik best wél kan doen en wat best níet.

Maar omdat mensen toch graag willen weten waarom ze in Hemelsnaam iets dat zó lekker en goedkoop is, best in de winkel laten staan, doe ik mijn best om een keertje kort en duidelijk de boodschap over te brengen. 🙂

The Holy Sugar…

Wanneer er mineralen (vooral calcium), vitaminen (vooral B’s), eiwitten, vezels, … uit een natuurlijke suiker getrokken zijn, krijg je geraffineerde suiker: witte suiker; in snoep, brood, witte pasta, …

☝ Maar om suiker op te nemen en te verbranden heb je juist vitaminen en mineralen nodig!

Je lichaam zal ze dus ergens anders uit moeten halen; uit eigen reserves…  Bv. uit je botten of tanden of uit de waardevolle maaltijd die je juist at.  Die mineralen en vitaminen ben je dus kwijt…  Dat vind ik écht jammer!  Want je deed zó je best…

😮 De gemiddelde Belg zou bijna 50 (!) kg suiker eten per jaar en het grootste deel hiervan bestaat uit verborgen suiker!!!

Ons zenuwstelsel is bijzonder kwetsbaar, moet je weten, en het suikergebruik zal op termijn je hele gestel ondermijnen en verzwakken.

Ook suikervervangers zijn niet onschuldig want ze zijn lichaamsvreemd en hebben rare, ongezonde bijwerkingen.

To the point☟: Uit alle vaststellingen blijkt dat als we onze kinderen willen beschermen, we hen niet mogen overladen met snoep en álle andere gesuikerde producten.  Probeer te zorgen voor verantwoorde zoetigheid door ongeraffineerde, natuurlijke zoetmiddelen te gebruiken in je bakrecepten of door uit te kijken voor verborgen suikers.
Easy Tip: Denk aan maïswafels, nootjes, rozijnen, gedroogde abrikozen en vers fruit als beloning.

Plus, als je overschakelt naar een volwaardige voeding met voldoende vitaminen, mineralen, vezels en ongeraffineerde zoetmiddelen, mindert de drang naar zoetigheden zonder twijfel!

Wie hier graag hulp bij krijgt (of mijn documentatie graag komt inkijken), is altijd welkom op een intake gesprek na afspraak op 0497 86 65 05.

Extra Weetje: Glucose wordt omgezet tot reservesuiker en al snel wordt dit omgezet naar vetweefsel… Een gewaarschuwd vrouw is er twee waard 😉